PCTECHTech&IT

AMD Ryzen 9 3950X arată binișor

Chiar înainte de evenimentul de la E3 care ar trebui să dezvăluie detalii noi despre procesoarele AMD Ryzen 3000, pare să fi fost confirmat, printr-un leak, noul procesor Ryzen 9 3950X cu 16 nuclee.

Conform Videocardz, ce a obținut o fișă de prezentare a procesorului, acesta este descris ca fiind primul procesor cu 16 nuclee de gaming. Cum vine asta? Probabil pentru că cele Intel cu 16 nuclee de până acum, și diversele Threadripper-e, erau pentru stații de lucru, iar de gaming se puteau ocupa mai mult în plan secundar. Nu că ar fi vreo mare diferență… decât la prețul plăcilor de bază. Ryzen 9 3950X va funcționa pe una AM4, nu pe cea cu socket TR4.

Oricum, important este că procesorul va avea o frecvență de bază de 3.5 GHz, ajungând în modul de boost până la 4.7GHz. Tot nu este clar câte nuclee vor putea ajunge simultan la această viteză, dar probabil nu multe, având în vedere că acest procesor are același TDP de 105W precum procesoarele de 12 și de 8 nuclee.

Prețul pentru Ryzen 3950X, iar Videocardz susține că nu a putut verifica în totalitate autenticitatea informației. Dar având în vedere că E3 a început, iar evenimentul la care AMD va face anunțul oficial va avea loc luni, la ora 8 seara, sunt șanse bune să fie o informație adevărată.

[Videocardz]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button