Tech&ITPCTECH

Procesoarele AMD Ryzen 7000 non-X sună a vești proaste pentru Intel

Procesoarele Ryzen 7000 nu au avut un start atât de puternic și o mare parte dintre criticile aduse de pasionații de hardware sunt legate de consum. Situația stă însă să se schimbe întrucât două procesoare noi au fost zărite în baza de date a celor de la SiSoftware: Ryzen 5 7600 și Ryzen 7 7700. Desigur, ambele variante sunt fără X în coadă și marele schimbări par să fie consumul și frecvențele. În plus, sistemul pe care au rulat acestea se numește Sapphire 7D771 ceea ce indică faptul că am putea vedea și variante embedded ale acestor chip-uri.

SiSoftware listează ambele procesoare cu numărul corect de fire de execuție, dar frecvența amândurora este de 3.8GHz. Asta face Ryzen 5-ul cu 900MHz mai încet decât versiunea cu X în coadă, în timp ce Ryzen 7 7700 pierde 700MHz. AMD nu au confirmat nimic vis-a-vis de aceste procesoare și este neclar dacă vor fi disponibile pe piața mainstream, dar au potențial chiar și-n acest punct.

Procesoarele AMD Ryzen 7000 non-X au potențial destul de mare

Dacă va fi lansat la scară largă, AMD Ryzen 7 7700 ar fi un chip extrem de interesant. Prețul și performanța acestuia l-ar plasa undeva între 7600X și 7700X, iar cu tot cu placa video integrată ar putea fi o soluție extrem de tare pentru aceia care vor un sistem puternic fără placă video dedicată. Cât despre Ryzen 5 7600, ăsta ar putea intră direct pe poziția de soluție de buget. Ținând cont că 7600X-ul a venit la același preț de lansare ca și 5600X, nu m-ar mira deloc ca 7600-le să fie tot în jur de 200€ atunci când va fi lansat.

Asta ar plasa noile procesoare de la AMD sub alternativele de la Intel ca preț, iar povestea cu performanța o știți; în funcție de joc/aplicație, un procesor va fi cu puțin mai rapid decât celălalt. Iar la finalul zilei, oricum contează mai mult costul platformei ca întreg față de 5% diferențe între procesorul X și procesorul Y. Sunt curios să văd despre ce este vorba și dacă se vor întâmpla, vom primi cu siguranță detalii în lunile următoare.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button