Tech&ITPCTECH

AMD va lansa procesoare Ryzen 7000X3D cu 100MB de memorie cache

AMD a surprins pe toată lumea atunci când a lansat procesorul Ryzen 7 5800X3D. Ușor și sigur acesta a devenit cel mai interesant procesor de gaming pe care am apucat să-l testez vreodată și a reușit să se ia la trântă chiar și cu Intel Core i9-12900K. Iar acum tabăra roșie pregătește încă câteva astfel de procesoare, mai ales după boost-ul de încredere pe care l-au primit după experimentul pe AM4.

Conform unui roadmap publicat de către cei de la AMD, întâi de toate vom face cunoștință cu procesoarele Zen 4 principale, adică Ryzen 5 7600X, Ryzen 7 7800X, Ryzen 9 7900X și Ryzen 9 7950X. Acestea vor fi primele modele din noua generație care vor lovi piața, urmând să fie acompaniate de modele cu memorie 3D V-Cache. Numai că astea din urmă vor avea 100MB de memorie și se vor bucura de îmbunătățirile aduse de noua arhitectură pe 5nm.

AMD Roadmap Ryzen 7000

Experimentul cu 5800X3D a mers atât de bine încât zvonurile au început deja să menționeze un presupus AMD Ryzen 5 7600X3D cu 64MB de memorie 3D V-Cache. Acesta din urmă ar putea deveni ușor și sigur cel mai tare procesor de gaming de pe piață; nu cel mai puternic, întrucât poziția aia este ocupată de Ryzen 9 și Core i9, dar cu siguranță are potențialul de a pune ambele serii high-end la respect atunci când vine vorba despre vânzări.

Procesoarele Ryzen 7000 de la AMD vor fi lansate în cel de-al treilea trimestru al lui 2022, adică undeva prin toamnă. Mai multe surse arată cu degetul spre data de 15 Septembrie, ceea ce se aliniază binișor cu ultimele lansări ale producătorului. Modelele din generația Ryzen 3000 au fost lansate în luna iulie, în timp ce Ryzen 5000 a devenit realitate în octombrie, astfel septembrie este undeva la mijloc. Dar până atunci, puteți afla mai multe despre memoria 3D V-Cache din recenzia dedicată lui Ryzen 7 5800X3D.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button