RSS PaginaDeMediaPCȘtiri ITTECH

AMD Ryzen 7 5800X se lupta de la egal la egal cu i9-10900K

Cele doua procesoare au fost comparate in benchmark-ul Ashes of The Singularity

Procesorul AMD Ryzen 7 5800X a fost testat recent in benchmark-ul din Ashes of The Singularity. Cipul dezvoltat pe arhitectura Zen 3 s-a luptat impotrvita unui procesor foarte puternic care avea doua nuclee in plus. Despre Inte Core i9-10900K este vorba. Daca analizam atent cele doua capturi de ecran, AMD a reusit sa prinda in sfarsit din urma tabara albastra la capitolul gaming. Informatia a fost distribuita intr-un post pe Twitter, de catre utilizatorul @TUM_APISAK, o sursa loiala si de incredere pentru noi.

AMD
AMD Ryzen 7 5800X vs. Intel Core i9-10900K in Ashes of The Singularity

Dupa cum se poate observa, procesorul octa-core Ryzen 7 5800X obtine rezultate similare in comparatie cu varful de gama actual oferit de Intel pentru segmentul consumer. Rezultate vorbesc de la sine si ne ofera un punct foarte bun de reper. Singurul aspect important care a fost ascuns in mod intetionat, ar fi legat de frecventa de operare a procesorului. Eram foarte curios sa aflu daca frecventa lui in sarcina a depasit 4.7Ghz. Procesoarele au rulat la frecvente stoc pe tot parcursul testului, fara niciun pic de ajutor din partea overclockingului.

De asemenea, serie de procesoare Ryzen 5000 va fi fabricata pe un proces de 7nm+, imbunatatind puterea totala consumata si eficienta. Daca pretul lui Ryzen 7 5800X se va invarti in jurul pragul de 350-400 de dolari, Intel va fi fortat sa scada inca o data pretul. Ce parere aveti despre saltul oferit in materie de performanta de noua generatie?

Alexandru Baciu

Salutare, numele meu este Alexandru si de mic copil am fost pasionat de hardware, gaming si tehnologie. Ador foarte mult sa testez tot felul de gadget-uri interesante cu scopul de-a impartasi informatia cu cei din jur. In prezent studiez informatica, ma joc tot felul de jocuri faine si redactez diverse review-uri; despre asta este vorba!

Articole asemanatoare

Back to top button