PCTECHTech&IT

AMD vor continua să lanseze procesoare Ryzen 5000 în 2023!

AMD a lansat noua generație de procesoare Ryzen zilele trecute și am vorbit mai pe larg despre două dintre acestea în recenzia dedicată. Și pe cât de interesantă este noua platformă, mă interesează mai tare planurile de viitor ale companiei. Un roadmap publicat pe Twitter ne oferă fix viziunea spre viitor de care aveam nevoie, iar planurile producătorului american par să includă în continuare platforma AM4.

Conform informațiilor din roadmap, AMD va conținuă să lanseze procesoare Ryzen 5000 alături de Ryzen 7000 de-a lungul anului ce urmează, astfel cei care au investit în AM4 recent nu au motive să se simtă dați la o parte. În plus, graficul indică și venirea a mai multor modele de procesoare cu 3D V-Cache, doar că momentan sunt listate drept TBA (To Be Announced).

Roadmap AMD 2023 - Ryzen 7000, Ryzen 5000, Ryzen 7000X3D, AM4, AM5

AMD va avea un 2023 plin de lansări

Nici seria de procesoare Ryzen G nu este ignorată, astfel noile APU-uri vor veni și ele cu denumirea de Ryzen 7000G. Aici mă roade tare curiozitatea; dacă vom primi și Ryzen 5000G-uri, oare APU-urile care vin pe AM5 vor folosi arhitectura actuală? Mi-ar plăcea să văd cum se descurcă Zen 4 cu grafică integrată mult mai puternică decât ce am văzut până acum pe Ryzen 7000. Cred că AMD are multe de oferit în această categorie de piață, iar gamerii cu bugete limitate, ori cei care nu au nevoie de o placă video dedicată, nu vor mai fi obligați să folosească APU-uri cu putere de procesare limitată.

Ok, știu că o să ziceți că sunt fan-boy AMD pentru că tot vorbesc despre ei și ce lansează. Știu și că Intel 13th Gen arată mai bine, cel puțin pe hârtie, decât Ryzen 7000 și chiar sunt extrem de încântat că există opțiuni diverse pe piață. Și cu toate astea, încă nu suport modul în care Intel lansează platforme noi peste platforme noi, nșpe socket-uri pentru tot atâtea procesoare, iar ideea de a-mi schimba placa de bază odată la doi ani pur și simplu nu mă mai încântă. Așa că suportul pe care tabăra roșie îl oferă atât lui AM5, cât și lui AM4 nu face decât să mă încânte și mai tare și să mă facă să-mi doresc același lucru și de la competiție.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button