PCȘtiri ITTECH

Seria AMD Ryzen 3000 de desktop nu va include nici un APU nou

Când AMD a dezvăluit primul procesor Ryzen 3000 la CES 2019, ceva era destul de evident. Era loc pe acel procesor (pe care îl vedeți în imaginea de mai sus) pentru mai multe nuclee. Dar și-a făcut apariția o întrebare destul de bună. Ce fel de nuclee?

Iar AMD a venit cu răspunsul: „Orice fel de nuclee, dar nu grafice”. Compania a dezvăluit recent că în cadrul generației Matisse/Ryzen 3000 de desktop nu va exista un APU,  un procesor care să să combine la un loc atât nuclee de procesare x86-64 Zen 2, cât și nuclee de GPU Vega.

Asta nu înseamnă că este exclusă posibilitatea apariției unui APU care să se folosească de arhitectura Zen 2, dar nu va sosi alături de procesoarele de la vară. Speculația principală este că un astfel de produs va sosi mai întâi de toate pentru platforme mobile, la finalul anului sau spre începutul lui 2020.

De asemenea, AMD a ținut să mai clarifice că limitele termice ale noilor procesoare Ryzen 3000 vor fi aceleași cu cele ale generației Ryzen 2000, așa că vor varia de la 35W până la 105W. Consumul efectiv de energie este, desigur, mai mare, modelul testat de AMD la CES apropiindu-se de 135W în lupta sa cu un i9 990K ce trecea lejer de 170W.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button