RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

AMD RX 6900 XT va fi echipata cu 16GB de memorie dedicata

Producatorul pregateste doua placii video high-end pentru lansare

AMD isi pregateste noile placi grafice din seria 6000 pentru lansare, spre sfarsitul lunii octombrie. Intre timp, specificatiile placilor au inceput sa apara pe internet tot mai des. Utilizatorul Rogame, a confirmat pe contul de Twitter faptul ca producatorul a pregatit doua placi video high-end pentru lansare. Cele doua cipuri grafice sunt dezvoltate in jurul arhitecturii RDNA 2, aflate sub numele de cod „Big Navi”.

AMD Radeon RX 6900 XT – 16GB de VRAM pentru modelul de top

Pare ocazia potrivita pentru AMD sa atace segmentul superior, de unde a cam lipsit o buna perioada de timp. Daca voiai sa-ti cumperi o placa grafica de top pentru gaming in rezolutie mare, varianta principala a fost desigur NVIDIA; vorbind strict de varful seriei RTX 2000 in comparatie cu prima generatie RDNA.

Intr-un tweet postat de putin timp de catre utilizatorul Rogame, acesta confirma cele doua cipuri. AMD Navi 21 va fi responsabil pentru placile video de top, in timp ce procesorul grafic Navi 22 este predestinat placilor din segmentul mediu. RX6900 XT va fi echipata cu cipuri Samsung tip GDDR6, intr-o capacitate maxima de 16GB si o latime de banda de 256biti. Vor reusi oare sa concureze impotriva taberei verzi de data aceasta?

Alexandru Baciu

Salutare, numele meu este Alexandru si de mic copil am fost pasionat de hardware, gaming si tehnologie. Ador foarte mult sa testez tot felul de gadget-uri interesante cu scopul de-a impartasi informatia cu cei din jur. In prezent studiez informatica, ma joc tot felul de jocuri faine si redactez diverse review-uri; despre asta este vorba!

Articole asemanatoare

Back to top button