GamingRSS PaginaDeMediaTech&IT

Placile video AMD RX 6800 de la Sapphire sunt de pe alta lume

Producatorii aflati in parteneriat cu AMD se grabesc sa scoata pe piata modele cu dichis pentru chipset-urile RX 6000. Iar 6800 si XT-urile primesc niste hainute foarte speciale de la Sapphire. Si pe buna dreptate. De cand cu Big Navi-urile, lumea pare ca da uitarii placile video de la Nvidia.

RX 6800 de la AMD va avea, de fapt, doua versiuni Sapphire: PULSE si Nitro+. PULSE-urile sunt facute 2.7-slot, cu o schema de culori formata din negru, argintiu si rosu. Cele trei ventilatoare au cate noua lame, iar placa este echipata cu doi conectori de alimentare pe opt pini. Avem trei iesiri de HDMI si una DisplayPort, toate compatibile cu 8K.

AMD

Nitro+, pe de alta parte, primeste un tratament mai special. Versiunea asta pentru chipset-ul AMD are trei ventilatoare cu cate 12 lame, posibil si cateva heatpipe-uri in plus. Are un design 2.5-slot si pare ceva mai „fancy” in comparatie cu aspectul clasic si subtil al PULSE.

AMD

Sunt prezenti si aici cei doi conectori pe opt pini si aceleasi iesiri HDMI si DisplayPort ca la cealalta varianta. Ai si niste RGB cu taraita, dar nu e atat de „cu mot” precum Nitro+ SE, care efectiv este o tornada de culori cu doua DisplayPorts, un HDMI si un USB-C , toate la 8K.

Ca sa profiti de custom-urile astea AMD, Sapphire te sfatuieste sa ai o sursa buna, de 750W. PULSE si Nitro+ sunt compatibile cu PCIe 4.0, ambele avand 16GB GDDR6.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button