Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

RX 6500 XT și RX 6400 ar putea fi noile plăci video entry-level pe RDNA 2 aflate în dezvoltare de AMD

A vorbi despre plăci video în astfel de vremuri este ca și cum ai vorbi despre teme extrem de sensibile în situații total nepotrivite. Într-o perioadă în care încă ne este greu să găsim plăci video la prețuri decente, AMD pare că nu a terminat treaba cu seria RX 6000. Informațiile recente indică faptul că producătorul s-ar afla în plin proces de dezvoltare a două modele din acest line-up, bazate pe aceeași arhitectură RDNA 2: RX 6500 XT și RX 6400.

AMD a devenit foarte activ pe partea de lansări

Vestea vine din partea leaker-ului Komachi. Acesta menționează că cele două plăci vor avea ca SKU cunoscutul Navi 24, pe numele de cod Beige Goby. Acesta este cel mai mic chipset din familia RDNA 2 și include un singur motor SMDA.  Este vorba, deci, despre două shader arrays care vor conduce la un total de 8 WGP-uri și 16 CU-uri (compute units). Deoarece un singur compute unit are la bază 64 de procesoare de streaming, Navi 24 va oferi un total de 1024, adică jumătate din cele 2048 de procesoare integrate de Navi 23, cu ale sale 32 de compute units.

Pe lângă aceste caracteristici, fiecare shader array va include 128 KB de memorie cache L1, 1MB de memorie cache L2 și 16MB de Infinity Cache (LLC).  Navi 24 RDNA 2 vor avea o interfață 64-bit și vor fi cele ascunse în circuitele noilor modele, probabil Radeon RX 6500 sau RX 6400 în variantele low-level. Pe partea de frecvență, chiar și micuțele acestea ar putea fi suficient de forțoase cât să ajungă la 2.8 GHz.

Komachi precizează că AMD RX 6500 XT și Radeon RX 6400 vor beneficia fiecare de câte 4GB de memorie GDDR6. Aici, RX 6400 ar putea fi varianta ceva mai slăbuță cu Navi 24 cu un număr de procesoare între 512 și 896. Chiar și așa, ambele modele vor fi puse pe piață la un preț de producător de cel mult 200-250 de dolari și se presupune că vor fi lansate în prima parte a anului viitor.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button