MORE

AMD renunta la drivere pe 32 de biti

Era o vreme in care daca aveai un sistem de operare pe 64 de biti putea fi un chin adevarat sa il si folosesti, in mare parte pentru ca nu exista nici un driver de 64 biti stabil. Dar asta era era lui Windows XP 64 Bit Edition, in curand veti avea noroc daca mai dati de drivere de 32 de biti.

AMD da semne ca nu va mai lansa o varianta de 32 de biti a driver-ului grafic dedicat placilor video Radeon. Care sunt acele semne? Eh, in primul rand, noul Radeon Pro Duo are pe pagina oficiala doar un link pentru descarcarea unui driver de 64 de biti. Ar avea sens, la urma urmei, este o placa Radeon dedicata dezvoltatorilor cu foarte multa putere de procesare, capabila sa calculeze numere exagerat de mari.

Al doilea indiciu, de aceasta data unul mai puternic, este ca atunci cand dai click pe driverele de 32 de biti de la celelalte placi video, in loc sa ajungi la pagina de download, ajungi la pagina care iti da mesajul urmator:

​The Radeon R9 Fury, R9 300 and R7 300 series products, introduced in 2015, are designed to provide the highest levels of performance, visual accuracy and stability on 64 bit platforms.

A system running Microsoft Windows® 10 64 Bit can take full advantage of the advanced visual and performance features of these graphics cards. However, AMD also provides 64 Bit drivers for Microsoft Windows® 8.1 and Microsoft Windows 7®to accomodate those users who choose to use an older Microsoft Operating System.

Mai pe scurt, nu mai poti descarca drivere video de 32 de biti pentru placile video Radeon. Nu este clar momentan daca este vorba de o problema temporara sau de o decizie permanenta. Nu a fost emis la ora actuala un anunt oficial.

Oricum, tranzitia la drivere de numai 64 de biti nu ar fi o problema, din moment ce nu mai foloseste nimeni intreg la minte in momentul actual un sistem de operare de 32 de biti pe un PC echipat cu hardware modern. Nu de alta, dar nu prea ai acces la tot RAM-ul.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button