PC

AMD reintra in segmentul datecenter cu EPYC

București, Romania, 21 Iunie 2017 — AMD (NASDAQ: AMD), și un întreg ecosistem global de parteneri, marchează astăzi o nouă eră în evoluția datacenterelor odată cu lansarea noii serii de procesoare cu performanțe ridicate AMD EPYC™ 7000. Design-ul inovativ AMD EPYC, ce stabilește noi recorduri, echipat cu până la 32 de nuclee de top AMD “Zen” și un set de funcționlități fără precedent, oferă mai multe performanțe decât concurența în teste și fluxuri de lucru cu date integer, virgula mobilă și lățime de bandă a memoriei.

“Odata cu lansarea EPYC, AMD este capabil să ofere cele mai bune performanțe din industrie pentru medii enterprise, cloud și mașini inteligente,” a declarat Lisa Su, președinte și CEO, AMD. “Procesoarele EPYC asigură performanțe fără compromisuri pentru sistemele single-socket și scalează performanțele pentru servere dual-socket la noi standarde, depășind concurența la toate nivelurile de preț. Suntem mândri ca putem readuce inovatiile noastre si competiția în segmentul datacenter împreună cu un suport solid al partenerii din ecosistem.”

Cei mai mai producători de servere din lume au prezentat astazi produse bazate pe noile procesoare AMD EPYC 7000-series, printre aceștia numărându-se HPE, Dell, Asus, Gigabyte, Inventec, Lenovo, Sugon, Supermicro, Tyan, și Wistron. Dezvoltatorii de sisteme de operare Microsoft, Red Hat, și VMware au demonstrat soluții de suport optimizat pentru EPYC, în timp ce partenerii hardware Mellanox, Samsung Electronics, și Xilinx au fost prezenți cu produsele lor in platformele optimizate EPYC.

Performanțe record pentru EPYC
Procesoarele AMD EPYC stabilesc câteva recorduri de performanță, ce includ:

 • Servere cu doua socluri
 • Sistem bazat pe AMD EPYC 7601 a inregistrat 2360 de puncte în SPECint®_rate2006, mai mult decât oricare alt sistem cu 2 socluri
 • Servere cu un sigur socket
 • Sistemul bazat pe AMD EPYC™ 7601 a inregistrat 1200 de puncte în SPECint®_rate2006, mai mult decât oricare alt sistem mainstream x86 cu un singur soclu
 • Sistemul echipat cu AMD EPYC 7601 a inregistrat 943 de puncte în SPECfp®_rate2006, mai mult decât oricare alt sistem cu un singur soclu.
 • Sistemul cu procesor AMD EPYC™ 7601 schimbă așteptările în privința performanțelor single socket server, prin scăderea costurilor de operare (total-cost-of-ownership – TCO), oferind o economie CapEx cu până la 20% mai bună în comparație cu sistemele bazate pe procesoare Intel Xeon E5-2660 v4. La fiecare nivel de preț, pentru procesoare cu doua socketuri, EPYC depășește concurența oferind cu până la 70% mai multe performanțe în segmentul de preț 800$ și cu până la 47% mai multe performanțe in segmentul high-end la niveluri de preț de 4.000$ sau mai mult.

  Iulian Mocanu

  Redactor Știri

  Articole asemanatoare

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Back to top button