Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

AMD reduce emisiile de carbon la jumătate

/
/
/

Anul trecut, AMD și-a făcut publică intenția de-a mări eficiența procesoarelor sale de 25 de ori până în anul 2020, compania fiind frecvent criticată pentru consumul ridicat de energie a tehnologiei sale, seria FX-9000 depășind 200W.

Primii pași au fost făcuți cu noile procesoare, de tip APU, din generația Carrizo. Printr-o combinație de optimizări a procesului de producție, și implementarea unor măsuri pentru a reduce consumul de energie, AMD a reușit să micșoreze amprenta de carbon a noilor procesoare cu aproape 50%, față de generația anterioară.

Asta înseamnă că emisiile de carbon din atmosferă pentru care sunt responsabile procesul de manufactură și utilizarea acestui APU au scăzut la jumătate, AMD încercând să își limiteze impactul asupra mediului înconjurător.

Cea mai mare parte din reducerea emisiilor au fost realizate pe partea de consum de energie a procesorului, Carrizo având integrate măsuri ce pot regla mai bine voltajul, în așa fel încât să nu irosească resurse atunci când sarcina pe care trebuie să o îndeplinească nu necesită putere maximă.

Carrizo este doar începutul drumului pentru AMD, fiind primul procesor produs după intrarea în vigoare a planului de mărire a eficienței. Anul viitor va marca lansarea seriei Zen de procesoare, ce vor îmbunătăți consumul prin implementarea unui proces de fabricare mai mic, ce folosește FinFET pentru a elimina pierderile de energie.

[Venture Beat]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar