Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

AMD ramane fara divizia de asamblare si testare

/
/
/

AMD nu o duce tocmai bine, din punct de vedere financiar, in ultimii ani compania nereusind sa atinga profitabilitate. Dar pentru a putea a remedia situata, AMD a decis sa isi transforme diviziile de testare si asamblare intr-o entitate separata, care de acum inainte este predominant sub conducerea companiei Nantong Fujitsu Microelectronics.

Afacerea aceasta afecteaza in jur de 1700 de angajati, care nu sunt disponibilizati, doar ca lucreaza acum mai mult pentru NFME, AMD fiind proprietar a doar 15% din acesta noua entitate comerciala.

AMD se va putea folosi in continuare de aceasta divizie, doar ca nu vor mai fi responsabili in totalitate pentru costurile sale de operatiune, iar in cazul in care se va intampla ceva, angajatii vor fi in siguranta.

Ca urmare a schimbarii de proprietari, AMD a obtinut 371 de milioane de dolari, suficient cat sa acopere pierderile companiei din cel putin ultimele doua sferturi ale anului. Mai important, aceasta tranzactie ar putea ajuta compania sa ramana in functiune pana cand poate sa scoata pe piata produse noi, cum ar fi seria Arctic Islands de placi video, sau seria de procesoare Zen.

Nu este prima data cand AMD se afla in situatia de a renunta la una din componentele sale pentru a ramane pe linia de plutire. In 2009, AMD a vandut divizia sa de productie, care a fost achizitionata de Emiratul Abu Dhabi, iar acum se numeste GlobalFoundries.

[Techspot]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar