PC&Consoles

AMD Radeon Vega ar putea sosi tot anul acesta

Dezvaluirea seriei Pascal de la Nvidia pare sa fi provocat ceva reactii in tabara AMD, deoarece acum incep sa apara vesti pe internet ca generatia de  placi video care trebuia sa apara anul viitor, Vega, va sosi anul acesta.

Mai exact, o varianta a seriei Vega va fi lansat concomitent cu Battlefield 1, din cate indica informatiile care circula acum prin eter. La nivel de logica, zvonul ar avea sens din cateva motive. Placile Polaris au fost anuntate ca tintind un segment de pret mai scazut, nu cel de 600 de dolari la care este disponibil GeForce GTX 1080. Dar seria Vega nu este o astfel de placa video de pret redus.

Din scurgerile de informatii din ultima perioada, se stie ca Vega are un numar aproape dublu de nuclee de procesare fata de Polaris 10, ceea ce inseamna ca va dispune de mai multa putere. Pe langa asta, aceasta este arhitectura care va aduce HBM2 pe piata publicului larg. Ar fi genul de lucru care s-ar ptuea lupta direct cu GTX 1080.

Iar in cele din urma, AMD si Electronic Arts au o legatura destul de buna, Mantle fiind implementat pentru prima data in Battlefield 4.  Asa ca nu este exclusa o lansare care sa beneficieze de pe urma acestui parteneriat. Zvonul nu este imposibil, dar pana la o confirmare nu prea ar fi multe de spus. Oricum nu mai este mult de asteptat, peste doua saptamani AMD va dezvalui detalii oficiale despre Polaris si poate planurile pe care le are pentru Vega.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button