Știri ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

AMD Radeon RX 6800XT ar putea atinge frecventa de 2577MHz

AMD urmeaza sa isi anunte noua generatie de placi video la finalul acestei luni. Pana acum stim ca placile vor avea frecvente foarte mari, dar Igor’s Lab ne arata si la ce ne putem astepta. Aparent, AMD Radeon RX 6800XT ar atinge 2577MHz in modul Boost. Asta este posibil pe o placa produsa de un partener AMD, frecventa de baza fiind mai mica. Oricum ar fi, placile din seria Radeon 6000 vor sta bine din perspectiva frecventelor, toate zvonurile indicand valori in jurul a 2.3 – 2.4GHz.

Aceste informatii vin dintr-un BIOS pe care Igor a reusit sa-l obtina cumva. Folosind unealta „MorePowerTool”, acesta a putut citi date firmware. Acestea au dezvaluit ca frecventa maxima pe care o pot atinge pe RX 6800XT este de 2800MHz. Daca comparam cu orice alta placa video de pe piata, aceasta frecventa este foarte mare, insa probabilitatea de a o atinge cu altceva in afara de nitrogen lichid este foarte mica.

AMD va prezenta generatia Radeon 6000 in mod oficial in fix o saptamana de acum inainte. Asadar, pe data de 28 Octombrie 2020 vom primi informatiile complete pentru Radeon RX 6900XT, RX 6800XT si RX 6800. Toate cele trei placi video vor folosi chip-ul Navi 21 si vor avea 16GB de memorie GDDR6. Diferenta cea mai mare o va reprezenta numarul de CU (Compute Units). Unde RX 6900XT va avea 80, celelalte placi vor avea 72, respectiv 64 CU. Asta reprezinta o crestere de 100% comparativ cu RX 5700XT care are 40 CU. Alaturi de diferenta de frecventa, noul flagship video de la AMD are potentialul de a se bate cu modelele de top de la NVIDIA. Dar ramane sa vedem ce se va intampla odata ce avem informatiile oficiale.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button