Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

AMD Radeon RX 6600 XT este perfectă pentru gaming la rezoluție FullHD

AMD ne-a prezentat Radeon RX 6600 XT, o nouă placă video pentru gaming la rezoluție FullHD. Aceasta este construită pe arhitectura RDNA2 și vine la un preț mult mai accesibil decât celelalte modele din seria sa. Placa promite „cea mai bună experiență de gaming 1080p” și este o alegere numai bună pentru cei care nu vor să cheltuie o mulțime de bani pe o placă pentru gaming 4K.

Noul model de placă video va fi disponibil la prețul recomandat de 379 de dolari. AMD nu va comercializa și un model de referință al plăcii, în schimb bazându-se pe distribuțiile partenerilor. Radeon RX 6600 XT este dotată cu 32 CU (compute units), 8GB de memorie GDDR6, iar nucleul va fi tactat la 2359MHz în modul standard și va atinge 2589MHz în modul Boost. Consumul este și el destul de ok la 160W, ceea ce înseamnă că o sursă de calitate cu capacitatea de 450-500W o va susține fără probleme.

Radeon RX 6600 XT este creată în funcție de nevoile pieței

AMD a făcut o mișcare logică aici și a mers pe premisa că nu toată lumea va căuta o placă video high-end, capabilă de gaming 4K. În schimb, s-a bazat pe faptul că două treimi din monitoarele vândute anul trecut la nivel global au fost modele cu rezoluție FullHD. Chiar dacă rezoluția a rămas în mare parte aceeași, schimbarea mai mare a avut loc în zona ratei de reîmprospătare a ecranului, panourile cu 120Hz sau mai mult fiind din ce în ce mai populare.

Radeon RX 6600 XT este creată pentru a se mula pieței, astfel promite performanță mare în cele mai populare titluri AAA. Aceasta obține peste 60FPS în toate jocurile recente la rezoluție FullHD cu detaliile la maxim, astfel se pretează drept upgrade pentru utilizatorii care folosesc plăci precum GTX 1060. Iar aceștia sunt în număr mare conform Steam Hardware Survey.

AMD Radeon RX 6600 XT Lansare

Raportul preț/performanță este promițător; dacă vor exista stocuri

Noua placă video oferă un spor de performanță simțitor comparativ cu modelele generației RX 5000, fiind cu circa 40% mai puternică decât RX 5600 XT și RX 5700 în jocuri precum Assassin’s Creed Valhalla sau Doom Eternal. AMD susține că Radeon RX 6600 XT oferă performanțe similare cu RTX 3060, însă placa celor de la NVIDIA are un preț de plecare mai mic.

Din nefericire, evenimentul de lansare a conținut și o discuție legată de stocuri și disponibilitate. AMD a susținut că „face tot ce poate pentru a se asigura că vor există stocuri, însă cererea este neașteptat de mare„. Sper doar ca asta să nu însemne și prețuri mari încă din ziua lansării, întrucât noua placă ar fi doar alt model pe care oamenii fie nu-l găsesc, ori este vândut cu mult peste prețul recomandat.

AMD Radeon RX 6600 XT va fi disponibilă în magazine începând cu data de 11 August 2021 în diverse distribuții de la producători parteneri AMD: ASRock, ASUS, Biostar, GIGABYTE, MSI, PowerColor, Sapphire, XFX și Yeston.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button