TECHPCRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

AMD Radeon RX 6000 ofera performante asemanatoare cu RTX 3080

AMD a prezentat ieri noua generatie de procesoare Ryzen 5000 si sporul de performanta pe care-l aduce aceasta. Finalul prezentarii insa a fost si el interesant deoarece Lisa Su ne-a oferit o privire rapida asupra Big Navi. Flagship-ul seriei Radeon RX 6000 a inregistrat niste rezultate foarte interesante in trei jocuri testate la rezolutie 4K. Cat de interesante? Cam RTX 3080 de interesante!

CEO-ul AMD, Dr. Lisa Su nu doar ca ne-a aratat pe viu placa video careia i s-a adresat Big Navi, insa ne-a oferit si rezultate din trei jocuri. Asadar, avem rezultatele pentru Borderlands 3, Call of Duty: Modern Warfare si Gears of War 5. Cele trei titluri au fost tesate la rezolutie 4K cu cele mai mari setari grafice disponibile, iar rezultatele sunt comparabile cu cele obtinute de NVIDIA GeForce RTX 3080.

Din informatiile pe care le avem pana in acest moment, numele real al Big Navi ar fi AMD Radeon RX 6900 XT. Placa are la baza chip-ul Navi 21 si daca performanta este intr-adevar asemanatoare cu cea oferita de RTX 3080, va fi cea mai rapida placa video lansata de AMD. Si tinand cont de modul in care compania isi alege preturile, la un MSRP de circa 500-600 de dolari ar fi o oferta extrem de buna.

O alta schimbare o vedem pe partea de design, unde AMD a renuntat la racirea de tip turbina in favoarea unei raciri mai ortodoxe care foloseste design-ul clasic cu trei ventilatoare deasupra unui radiator mare. In plus vine si cu un backplate si iluminare cu LED-uri rosii. Insa ignorand design-ul cu totul, cred ca este pentru prima oara in multi ani cand pot recomanda si altceva in afara de NVIDIA pentru segmentul high-end; nu ca placile din tabara verde nu sunt bune, dar competitia este foarte sanatoasa pentru piata.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button