Știri ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

AMD Radeon RX 6000 ofera performanta comparabila cu RTX 2080 Ti

AMD a confirmat toate zvonurile care au circulat in ultima vreme odata cu anuntul evenimentului de lansare al noilor procesoare si placi video. In plus, zvonurile despre Big Navi spuneau de mult ca noile placi ar fi demne de titlulatura de NVIDIA Killer, insa se pare ca au fot in urma cu o generatie. Zilele trecute au aparut pe internet rezultate din teste cu o noua placa video Radeon RX 6000, iar aceasta a obtinut rezultate asemanatoare cu 2080 Ti de la NVIDIA; iar asta ar fi fost super daca nu ar fi aparut generatia RTX 3000 a taberei verzi.

Rezultatele despre care va vorbesc au fost zarite in clasamentul generat de Ashes of the Singularity si chiar daca nu avem specificat modelul placii, la doua procente sub rezultatele obtinute de RTX 2080 Ti este clar ca nu vorbim despre o placa mai veche de la AMD. Cu atat mai mult, placa despre care vorbim ar avea un potential mai mare, mai ales ca e vorba despre o varianta OEM.

AMD Radeon RX 6000 Ashes of the Singularity Results Leak

Chiar si asa, noua placa de la AMD a obtinut scoruri cuprinse intre 5900 si 6200 de puncte la rezolutie 4K folosind preset-ul de setari Crazy. Testele au fost realizate pe o platforma Intel impreuna cu un procesor Intel Core i9-9900K, iar placa a obtinut o medie de 60FPS.

Ca si o comparatie rapida, presupusa placa AMD Radeon RX 6000 RDNA 2 este in medie cu 20% mai puternica decat o RX 5700 XT cu overclock masiv. Asta o duce in niveluri de performanta comparabile cu RTX 2080 Ti care obtine la aceleasi setari 63FPS. La setari stock, vorbim de performanta egala, iar detasarea reala se va face in momentul in care intra in joc si potentialul de overclock. Aici, un RTX 2080 Ti este in medie cu 25% mai rapid decat RX 6000, insa ramane sa vedem ce pot si noile placi.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button