PC

AMD Radeon Pro WX 7100-O placa video ce nu-i de joaca!

Dupa atatea placi video dedicate gamerilor, este timpul sa prezentam si o placa video dedicata zonei „profi”. Vom discuta despre AMD Radeon Pro WX 7100, o placa video profesionala „de buget”, care ii poate ajuta extrem de mult pe cei ce lucreaza cu programe de creatie 3D.

AMD Radeon Pro WX7100 se plaseaza in varf ca placa „de buget” din seria Radeon Pro, sub ea facandu-si loc modelele WX 5100 si WX 4100. Modelul WX 7100 are un pret in jurul sumei de 3000 LEI.  Placa beneficieaza de un procesor grafic AMD bazat pe cea mai noua arhitectura GCN (Graphics Core Next), care are cateva functii inovatoare, de mare ajutor in special in domeniul media, deoarece avem suport pentru monitoare cu rezolutie 5K.

Memoria vRAM are o capacitate de 8GB GDDR5, aspect ce conteaza mult in aplicatii precum Adobe Premiere sau cele de tip CAD. Driverele pentru seriile Pro sunt optimizate si testate la maxim pentru a oferi cea mai buna stabilitate, pentru ca atunci cand lucrezi la un proiect nu iti permiti timpi morti sau sa iti crape un driver cand ti-e lumea mai draga.

AMD Radeon Pro WX 7100 suporta Open CL 2.0, Open GL 4.5, DX12 si evident Vulkan. Dupa cum era de asteptat, placa este si VR Ready, aceasta putand fi utilizata pentru a crea si a reda continut VR in timp real, fara a intampina lag sau caderi de cadre.

Puterea de calcul este de  5.7TFLOPS pentru Single Precision, aceasta putere se datoreaza celor 36 Compute Units si 2304 procesoare. Placa dispune de patru iesiri de tip Display port 1.4 care sunt HDR Ready, de asemenea suporta monitoare pe 10 bit, Crossfire si FreeSync. Pentru testele sintetice am folosit Cinebench R15, ratGPU si SPECviewperf 12. In SPECviewperf 12.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Ok va intreb daca credeti ca ar fi buna pt o investitie la un pc game?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button