Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

AMD Radeon Pro W5700 este primul GPU profesional pe 7nm din lume

AMD a anuntat Radeon Pro W5700, prima placa profesionala din lume fabricata pe baza unui proces de 7nm. Aceasta aduce noi niveluri de performanta si functii avansate pentru designeri 3D, arhitecti si ingineri, pentru a accelera procesele de creatie si ciclurile de dezvoltare a produselor.

Printre functiile cele mai importante ale Radeon Pro W5700, bazata pe arhitectura de top AMD RDNA, se numara:

  • Arhitectura AMD RDNA – Aceasta livreaza o performanta cu pana la 25% mai mare per-clock, alaturi de o imbunatatire cu pana la 41% performance-per-watt comparativ cu generatiile precedente bazate pe arhitectura GCN (Graphics Core Next).
  • PCIe 4.0 High-Bandwidth – Radeon Pro W5700 este prima placa video destinata PC-urilor de tip „workstation” care suporta PCIe 4.0, oferind o latime de banda dubla pentru a asigura o performanta fluida in aplicatiile care solicita in mod deosebit placa grafica.
  • Eficienta energetica de exceptie – Software-ul Radeon Pro for Enterprise combinat cu arhitectura AMD RDNA bazata pe procesul de fabricatie de 7nm, ofera o eficienta energetica a sistemului cu 18% mai mare decat concurenta directa.
  • Multitasking accelerat CPU/GPU – O alta imbunatatire mare o vedem pe partea de multitasking, unde sistemul a livrat rezultate de 5.6x mai bune in benchmark-ul SPECviewperf 13.

AMD Radeon Pro W5700 este disponibila la un pret recomandat de 800 de dolari. Pentru mai multe detalii tehnice ale placii, puteti accesa pagina producatorului.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button