PCTECHTech&IT

Zvon: Radeon va ajunge la 7nm înainte de GeForce

De ceva timp lucrurile cam stagnează în domeniul plăcilor video, cel puțin când vine vorba de echipa roșie. Echipa verde tot împinge mai departe tehnologii noi, care de săptămâna aceasta vor fi accesibile la prețuri ceva mai acceptabile.

Dar conform celor mai recente zvonuri care zburdă acum nestingherite pe internet, anul acesta am putea vedea ceva schimbări însemnate în tărâmul plăcilor video. Umblă vestea că AMD va reuși să lanseze pe parcursul lui 2019 o serie nouă de plăci video Radeon care vor fi bazate pe procesul de 7 nanometri. Partea cea mai importantă de aici este că o va face înainte de Nvidia. Informațiile deocamdată neconfirmate susțin că Nvidia nu va înlocui Turing prea curând, generația Ampere urmând să sosească abia în anul 2020.

Dar când va sosi, această serie de plăci video va fi bazată pe procesul tehnologic de 7 nanometri de la Samsung, cu raze ultra-violete extreme. Nu știu să vă spun cât de bun va fi, comparativ cu cel de la TSMC. Ideea de bază este că în 2019 AMD va avea, conform zvonurilor, plăci video construite pe o tehnologie net superioară a celei folosite de al Nvidia. Va fi acel salt tehnologic suficient cât să avem parte în sfârșit de o luptă serioasă pe toate nivelele de preț? Probabil nu în ceea ce privește 2080 Ti-ul, dar la restul probabil da.

Vom afla săptămâna aceasta dacă zvonul este adevărat sau nu.

[DSO Gaming]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button