PCRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

AMD promite viteze de boost mai consistente

Stați cu ochii după update-urile de BIOS

Zilele trecute și-a făcut apariția o analiză destul de detaliată a potențialului standard de boost a procesoarelor Ryzen 3000, efectuată de către overclocker-ul der8auer.

Rezultatul a fost că un număr mic de procesoare chiar își atingeau frecvența single-core notată pe cutie, situația devenind din ce în ce mai rea pe măsură ce creștea numărul de nuclee. AMD a luat în serios această analiză, emițând chiar un comunicat oficial. Compania susține că frecvența maximă ce poate fi atinsă ca standard de un procesor depinde de un număr mare de factori, precum răcire, încărcătură, designul plăcii de bază și multe altele. Totuși, a fost identificată o deficiență la firmware-ul folosit în acest moment ce reduce frecvența maximă pe care o pot atinge ca standard procesoarele.

Ca urmare, compania va lucra la un update de BIOS menit să rezolve această problemă. Mai multe detalii despre acest update vor fi anunțate abia pe 10 septembrie, fiind nevoie de ceva timp pentru a discuta problema cu diverșii producători de plăci de bază.

În cazul în care nu ați vizionat raportul lui der8auer, este vorba de discrepanțe de zeci, iar în unele cazuri chiar sute de MHz față de ce ar trebui să fie în stare să atingă un procesor pe un singur nucleu. Asta este valabil înainte ca PBO să intre în efect, acesta ameliorând puțin situația.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button