PCȘtiri ITTECH

AMD promite să rezolve lipsa de drivere pentru APU-urile Ryzen Mobile

Dacă ați cumpărat un laptop în ultimii ani care folosește un APU Ryzen Mobile, probabil ați sesizat o mică problemă care pare să cam persiste. Nu prea sunt update-uri dese de software pentru componenta de grafică Vega integrată.

Această problemă nu va fi rezolvată complet prea curând, dar AMD promite că de anul viitor va lucra mai îndeaproape cu producătorii de hardware pentru a se asigura că vor fi două update-uri pentru driverul grafic pe parcursul lui 2019.

Probabil două drivere pe an vi se pare a fi o ciudățenie, considerând că pe desktop apare câte un driver nou la fiecare două săptămâni în unele cazuri… iar unii dintre voi probabil încă mai folosiți 17.7.2 pentru că era ultimul driver pe care funcționa coerent codarea H.264 pe un RX 480.

Motivul pentru care AMD nu lansează pe cont propriu update-uri mai frecvente pentru aceste APU-uri ține de modul în care fiecare laptop care folosește un procesor Ryzen este construit. Chiar dacă este vorba de același hardware, sistemele tind să aibă particularități care nu pot fi adresate de un driver generic, așa că acesta trebuie personalizat. Folosirea driver-ului generic ar putea duce la o experiență mai puțin decât ideală. Nu s-au oferit detalii despre când vor fi disponibile noile drivere, sau dacă toți producătorii de laptop-uri se vor implica, sau doar câțiva dintre ei.

Pe viitor, AMD va încerca moduri prin care poate să ofere drivere ceva mai des.

[Hexus]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button