PCTECHTech&IT

AMD promite plăci video Navi anul acesta

Zilele trecute, la CES 2019, AMD a prezentat noua placă Radeon VII. Primul produs de grafică al companiei, dedicat publicului larg, construit pe procesul de 7 nanometri. Lumea nu a fost prea impresionată până acum, fiind vorba în cele din urmă de o micșorare a lui Vega.

Totuși, Navi este după colț. Și nu spun asta pentru că tot insistă zvonurile de câteva săptămâni că Navi mai are puțin și dă buzna peste noi, ci pentru că Lisa Su în sine, căpetenia companiei, a declarat că noua generație mai are puțin și va fi lansată.

Conform declarației ei, din cadrul ultimei conferinței cu investitorii, AMD se așteaptă ca primul trimestru din an să nu aducă aducă prea mult venit pe partea de grafică. Dar, al doilea sfert al anului ar trebui să prezinte ceva îmbunătățiri, din moment ce vor avea loc lansări de produse noi. Radeon VII este cu siguranță unul din aceste produse, dar Lisa Su s-a referit direct și la Navi, spunând că vor fi „lansări multiple Navi pe partea de gaming” anul acesta.

Sigur, nu a clarificat dacă Navi va sosi tot în al doilea trimestru, dar vara s-ar încadra cât de cât în această perioadă, așa că pe la Computex, la sfârșitul lunii mai, ați putea avea anunțul noilor plăci video. Nu doar una, cum este acum singuraticul Radeon VII, ci mai multe modele, care poate vor oferi soluții atractive la prețuri bune. Poate. Sperăm.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button