PC

AMD promite optimizări software pentru Ryzen în jocuri

Performanța în jocuri a procesoarelor Ryzen poate că nu a fost cea mai grozavă cu putință. Ar putea avea legătură cu frecvențele mult mai mici la care funcționează față de Intel și poate faptul că este vorba de o arhitectură  nouă pentru care nu s-a făcut vreun fel de optimizare.

Această ultimă parte s-ar putea remedia în curând. Conform declarației lui Lisa Su, CEO AMD, performanța se va îmbunătăți în jocuri pe măsură ce dezvoltatorii au mai mult timp la dispoziție pentru a se folosi de această arhitectură nouă. În acest moment ar fi peste 300 de dezvoltatori care lucrează cu Zen, iar jocurile sunt acum în cursul de a primi optimizările necesare. Unele dintre jocuri de la care ne putem aștepta să vedem îmbunătățiri în curând sunt Ashes of the Singularity și Total Warhammer.

Compania recunoaște că în testele efectuate pe 1080p sunt jocuri care nu funcționează chiar atât de bine și se speră că aceste probleme pot fi adresate. Modul în care unele jocuri tratează SMT, în comparație cu Hyperthreading, pare să fi fost identificat ca unul din motivele pentru care performanța nu este tocmai acolo unde ar trebui să fie. Pe lângă asta mai sunt și câteva update-uri de BIOS are ar trebui să mai rezolve câteva dificultăți întâlnite de cei care au testat procesoarele Ryzen în ultimele săptămâni.

Dacă vreți să știți mai multe, puteți arunca o privire peste AMA-ul făcut pe Reddit de Lisa SU și echipa de la AMD. Partea esențială de înțeles ar fi că Zen este o arhitectură nouă pentru care încă nu a prea fost făcut software optimizat, dar se lucrează la asta.

[Reddit]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button