Știri IT

AMD promite ca VR va fi mai ieftin cu Polaris

In momentul actual, pentru a putea rula asa cum trebuie un dispozitiv de VR aveti nevoie de minim o palca video de talia unui GTX 970 sau a unui R9 290X, dar AMD promite ca urmatoarea generatie de placi video, Polaris, va schimba asta.

Roy Taylor, Corporate Vice President la AMD, a dezvaluit, la evenimentul VRLA, ca baza de instalare pentru sisteme care au placile de video minime necesare pentru VR este de cam 7.5 milioane. Asta inseamna sisteme echipate cu GeForce GTX 970 si Radeon R9 290X. Ambele placi video costa 350 de dolari,a sa ca nu sunt tocmai la indemana tuturor, dar asta se va schimba cu generatia urmatoare.

Taylor a promis ca placile video bazate pe Polaris, si in consecinta cele Nvidia bazate pe Pascal, vor scadea pretul de intrare pentru VR, acestea oferind imbunatatiri pe fiecare capitol. Vor costa mai putin, vor consuma mai putin, vor fi mai rapide, si mai important, vor avea un volum mai mare.

Ultima parte se refera la faptul ca gama de produse care vor fi capabile de VR va fi mult mai mare ca baza de instalare curenta. Asa ca daca in momentul actual trebuie sa dati 350 de dolari pe o placa video capabila, prin vara-toamna, cine stie, ast ar putea scadea poate chiar la 200 de dolari.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button