Tech&ITGamingPCRSS PaginaDeMediaTECH

AMD ne-a prezentat cel mai rapid procesor de gaming în cadrul CES 2022

Abia ce am vorbit ieri despre seria de procesoare Ryzen 6000, iar astăzi mai vin cu o noutate de la CES 2022. Producătorul american susține că a creat cel mai puternic procesor de gaming din lume: AMD Ryzen 7 5800X3D. Un refresh al excelentului 5800X (procesorul din rig-ul meu de gaming) care folosește tehnologia 3D V-Cache, care oferă o densitate a conexiunii de 200 de ori mai mare comparativ cu metodele standard folosite până acum.

AMD susține că noul Ryzen 7 5800X3D oferă cu 36% mai multă performanță decât Ryzen 9 5900X în Watch Dogs Legion la rezoluție FullHD. O îmbunătățire majoră o vedem și în Far Cry 6, unde noul procesor obține cu 24% mai multe cadre pe secundă. Cu un salt de 21% în Gears 5 și o îmbunătățire modestă de numai 9% în Shadow of the Tomb Raider, procesorul prezentat în cadrul CES 2022 este, cel puțin pe hârtie, mai puternic decât Intel Core i9-12900K. Asta da afirmație cu sânge-n instalație!

Specificațiile lui AMD Ryzen 7 5800X3D sunt identice cu ale modelului normal, adică 8 nuclee și 16 thread-uri cu un consum de 105W. La fel ca și în cazul celorlalte refresh-uri de până acum, singurul upgrade pe care trebuie să-l faci pentru a putea instala noul procesor vine sub forma unui upgrade de BIOS.

AMD a vorbit și despre Zen 4

Dacă noul procesor nu vă impresionează, sau nu oferă un upgrade destul de mare comparativ cu ce aveți deja, cred că niște noutăți legate de Zen 4 v-ar atrage mai mult atenția. Ori, după cum va fi numit, Ryzen 7000. Se pare că AMD respectă tradiția și păstrează numerele pare pentru seriile mobile, în timp ce numerele impare sunt rezervate pentru platformele desktop.

Următoarea platformă de la AMD va folosi un socket AM5 și va introduce suport pentru memorie DDR5 și PCIe 5.0, astfel fiind primul competitor pentru Alder Lake. Și la fel ca și 5800X3D, toate procesoarele din seria Ryzen 7000 vor folosi tehnologia 3D V-Cache.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button