MORE

AMD pregateste un APU cu Zen si Polaris

Segmentul mai low end de procesoare pentru sisteme complete va deveni destul de interesant anul viitor, fiindca AMD pare ca a pregatit un nou APU cu performanta destul de serioasa pe partea grafica.

Conform celor mai recente informatii care circula pe internet, anul viitor va fi disponibil un nou procesor cu o componenta grafica integrata de la AMD, care va fi compus din 4 nuclee Zen si 11 unitati de procesare Polaris.

Acest procesor, construit pe arhitectura de 14 nanometri, ar trebui sa aiba un consum mult mai mic fata de APU-urile anterioare. Procesorul va va avea 4 nuclee fizice si 8 fire de executie, din moment ce arhitectura Zen va folosi o implementare de nuclee virtuale similara cu Hyperthreading. Componenta video va fi clar superioara generatiilor anterioare, desi poate ca nu ar trebui sa va asteptati la miracole.

11 unitati de procesare Polaris nu ar fi tocmai chiar atat de multe. Nu reprezinta nici macar o treime din ce are un RX 480, dar comparativ cu generatiile anterioare de APU-uri tot este un salt insemnat.  Combinat cu zvonul ca platforma pe care va fi lansat procesorul va suporta memorii cu frecvente de pana la 3200MHz, am putea avea parte de un APU care va fi destul de capabil sa ruleze jocuri noi pe detalii modeste poate chiar si in Full HD.

Mai multe informatii ar trebui sa fie disponibile spre sfarsitul anului, cand se asteapta ca AMD sa lanseze seria de procesoare Zen si platforma AM4.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button