PCȘtiri ITTECH

A fost zărit un procesor Ryzen 3000 fără SMT

Aceleași nuclee, mai puține threads

Cu excepția modelelor low-end, procesoarele Ryzen tind să aibă SMT activ, oferind un număr dublu de fire de execuție, față de cel de nuclee. Dar conform zvonurilor care circulă acum pe internet, vor sosi pe piață în curând modele mai performante ce duc lipsă de SMT. Sau, în cel mai rău caz, vom avea parte de un procesor fără SMT.

Procesorul cu pricina ar fi un Ryzen 5 3500, ce oferă doar 6 nuclee cu 6 fire de execuție, și viteze comparabile cu un 3600, de 4.1GHz maxim și 3.6GHz în general. Nu sunt deocamdată alte detalii despre când ar putea fi lansat acest procesor, sau cât ar putea costa, dau dacă vor mai fi și alte modele, spre exemplu unul cu 8 nuclee fără SMT. Tot ce avem deocamdată este un tweet publicat de un individ cu o istorie destul de consistentă în ceea ce privește leak-uri ce s-au adeverit.

Urmează acum să vedem dacă AMD va confirma acest zvon printr-un anunț pe parcursul următoarelor luni. Știm clar că mai au de anunțat câteva procesoare, cele Threadripper, dar modele noi de Ryzen 3000 poate că nu strică. Și având în vedere cum au tot zburat de pe rafturi, poate că n-ar strica mai multă ofertă pe piață. În special dacă aceste modele sunt făcute din nuclee ce n-au fost suficient de solide cât să fie utilizate la modele mai performante.

Același leaker a mai spus anterior că ar putea fi pe drum și un Ryzeon 9 3900, cu o frecvență de bază de 3.1GHz și una maximă de 4.2GHz.

[Hexus]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button