MORE

AMD pregateste Catalyst Omega 2

AMD si-a dezvaluit anul trecut intentia de a lansa in fiecare an un driver special, de a carui dezvoltare se vor ocupat mai mult ca de obicei. Driverul Catalyst Omega. Au facut asta pentru adresarea acelor plangeri, conform carora placile video Radeon au drivere slabe, care nu sunt eficiente, nu functioneaza, provaca incalzirea globala si au impuscat mama lui Bambi.

AMD pare ca se pregateste sa lanseze editia de anul acesta pentru Catalyst Omega, conform zvonurilor care circula acum pe internet. Acest driver nou ar urma sa fie lansat in luna noiembrie, cam tot atunci cand a fost lansat Omega de anul trecut.

Nu exista informatii despre ce functii ar putea aduce editia de anul acesta a lui Catalyst Omega, din moment ce oarecum s-a atins paritate cu Nvidia. Acum si AMD are optiunea de scalare a rezolutiei dincolo de ce poate un monitor, exista  suport pentru FreeSync pe configuratii Crossfire, si tot asa.

In consecinta, nu pot decat sa speculez ca AMD( sau mai bine zis, Radeon Technologies Group) ori va adauga functii si mai noi in acest driver, sau se vor concentra pe imbunatatirea performantei si repararea de erori. Este, spre exemplu, una in Actul 2 al lui Diablo 3 care persista de un an, iar Blizzard nu da doi bani pe repararea lui.

Iar in cazul in care va intrebati de ce AMD nu face un Catalyst Omega la fiecare ocazie cu putinta, raspunsul este destul de evident. Radeon Technologies Group nu are resursele de care dispune Nvidia, pentru testarea temeinica a fiecarui driver, asa ca numai unul pe an este lustruit la maxim, iar restul sunt mai… brute.

[WCCFtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button