PC

AMD Polaris 10XT2 și Polaris 12 au fost zărite

Nu doar Vega 10 se află la orizont pe partea de plăci video AMD, dar se pare că mai mult Polaris este pe drum.

Zvonurile de acum câteva săptămâni care indicau că am putea avea parte de revizii pentru seria Polaris se pare că se vor adeveri, fiindcă în driver-ul video al lui MacOS Sierra au fost găsite urme ale noilor procesoare grafice AMD.

Aici au fost zărite atât cele existente, alături de Vega 10, precum și două modele noi. Acestea sunt Polaris 12 și Polaris 10XT2. Polaris 10XT ar fi în teorie modelul folosit pentru RX  480, în mod tradițional aceasta find denumirea folosită de AMD pentru varianta întreagă a unui GPU. Spre exemplu, RX 470 ar avea varianta Pro, ciuntită.

Polaris 12 în schimb ori este o revizie a lui Polaris 11, ori un nou procesor grafic menit pentru un segment și mai low end. Locul unde găsiți lucruri ca R5 240 și cartofii cu porturi VGA.

AMD nu a dezvăluit încă informații concrete, dar din moment ce aceste modele sunt prezente în driver, înseamnă că sunt destul de aproape de la fi lansate. Poate chiar în același timp cu seria Vega, de pe la începutul anului viitor. Dacă vor face parte din seria 500, sau dacă doar se va extinde seria 400, asta nu vă pot spune cu siguranță.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

6 comentarii

  1. O fi un consum decent per total, dar tinand cont ca are acelasi TDP de 150w ca si concurenta GTX1070 mult mai performanta, se putea si mai bine. Poate doar abia odata cu refresh-ul o sa o duca unde trebuia sa fie inca de la inceput.
    Un asemenea spor de performanta de care spui tu nu ai sa vezi la un simplu refresh, poate doar la Vega 10, care ar trebui sa fie minim echivalentul a 2 x RX480.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button