PC

AMD plătește pentru eșecul procesoarelor Llano

Cu ani și ani în urmă, AMD promitea că va lansa dintr-o zi în alta o arhitectură nouă, numită Llano, ce urma să combine un procesor cu un GPU, sub forma unui APU capabil să combată seria Sandy Bridge de la Intel.

N-a prea reușit, iar din cauza promisiunilor făcute la acea vreme, AMD a cam supărat acționarii săi. Aceștia nu doar că și-au exprimat în mod vocal nemulțumirea, dar compania chiar a fost dată în judecată. Motivul avea ceva fundament legal, AMD inducând investitorii în eroare referitor la progresul său în procesul de dezvoltare a tehnologiei.

Procesul a început în 2014, iar acum a ajuns la final, după ce AMD a fost de acord să plătească suma de 29.5 milioane de dolari investitorilor săi. Banii nu vin direct de la bugetul companiei, dacă ar fi cazul, atunci AMD n-ar prea avea un an foarte bun. În schimb, suma aceasta vine de la compania care se ocupă de polița de asigurare, așa că operațiunile de zi cu zi și produsele din viitor nu vor fi afectate.

Nu ar fi prima dată când un producător de procesoare trebuie să plătească astfel de sume, Inel încă mai având câteva miliarde de achitat prin diverse locuri ale lumii, din motive foarte diferite și mult mai triste.

[PC Per]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button