GamingPC&ConsolesȘtiri IT

AMD pare că lucrează la ambele console Next-Gen

Tot umblă vestea prin internet și prin industria de tehnologie că AMD ar lucra alături de Sony la dezvoltarea unei noi componente grafice pentru consola Playstation 5. Dar acum au început să apară suspiciuni că AMD se va ocupa și de construirea noii console Xbox.

Zvonul a pornit de la Lisa Su, căpetenia companiei AMD, care într-un interviu recent a declarat că lucrează alături de Microsoft și Sony pe partea de console. Asta s-ar putea înțelege ca faptul că AMD deja produce chipset-uri pentru ambele console care sunt deja pe piață, dar a ținut să adauge că fiecare dintre cele două companii are propriul „sos secret” și că AMD le dă o mână de ajutor cu asta.

Asta, desigur, ridică o serie de întrebări foarte importante despre viitorul jocurilor video. Pentru că de câteva luni Ray Tracing tot este poziționat ca fiind viitorul, dar nu prea are cum să fie viitorul atât timp cât consolele nu suportă așa ceva. Așa că fie hardware-ul la care lucrează AMD suportă Ray Tracing, caz în care va sosi și pe desktop în curând. Fie nu suportă, și Ray Tracing va rămâne un gând trecător, cum a fost Tessellation atâția ani de zile, până să devină un standard… doar că RT este deja o parte din DirectX 12.

Desigur, asta mai înseamnă și că noile console vor beneficia de nuclee Zen, poate chiar pe 7 nanometri din generația Zen 2. Așa că veți observa un salt de performanță masiv pentru următoarea generație. Poate destul cât să nu mai latre departamentele de marketing cum un număr mai mic de cadre pe secundă este mai bun, fiindcă ar fi mai cinematic… din păcate un motor grafic nu funcționează ca o cameră de film, iar un număr mai mic de cadre nu este tocmai bun.

[Game Informer]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button