Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

AMD ofera un upgrade supercomputerului Corona din cadrul LLNL

Pe masura ce pandemia de COVID-19 continua sa afecteze milioane de oameni din intreaga lume, cei de la AMD si-au unit fortele cu Penguin Computing. Scopul acestui parteneriat este de a imbunatati supercomputerul Corona din cadrul LNLL (Lawrence Livermore National Laboratory) din Statele Unite.

In conformitate cu acordul dintre companii, AMD va furniza acceleratoarele Radeon Instinct MI50 pentru sistemul Corona, care trebuie sa ii permita sa depaseasca 4.5petaFLOPS de putere de calcul maxima. Sistemul va fi utilizat de COVID-19 HPC Consortium, un parteneriat public-privat la nivel national, care ofera timp si resurse de calcul gratuite oamenilor de stiinta din SUA, angajati in lupta impotriva virusului. De asemenea, Corona va mai fi folosit si de cercetatorii LLNL care lucreaza la descoperirea potentialilor anticorpi si a compusilor antivirali pentru SARS-CoV-2, virusul care provoaca COVID-19. Sistemul este sustinut de procesoarele AMD EPYC, care lucreaza cot la cot cu AMD Radeon Instinct Accelerator si foloseste platforma Tundra Extreme Scale de la Penguin Computing.

Este cunoscut faptul ca AMD este un partener cheie in livrarea primului sistem de clasa exascale NNSA, supercomputerul Hewlett Packard Enterprise El Capitan. Dar un parteneriat de durata implica mai multe colaborari, fiecare dintre noi urmarind obiective comune. Suntem incantati ca AMD a facut aceasta oferta generoasa, in special cand avem nevoie de un ritm determinat in atenuarea si, in final, infrangerea acestui agent patogen.

Michel McCoy, Director al programului Advance Simulation and Computing din cadrul LLNL

Acceleratorul de server AMD Instinct MI50 este optimizat pentru deep learning la scara larga. Acceleratoarele AMD livreaza pana la 26.5 teraFLOPS de half-precision nativ, sau pana la 13.3 teraFLOPS de performanta single-precision de varf, combinate cu 32GB de memorie cu latime de banda mare.

Corona va fi unul dintre cele mai capabile dintre cele sapte supercomputere LLNL puse la dispozitia cercetatorilor prin intermediul consortiului COVID-19 HPC, care implica un numar mare de institutii membre din guvern, industrie si universitati si este condus de Oficiul pentru Stiinta si Politica Tehnologica al Casei Albe, Departamentul de Energie al SUA si IBM. Consortiul isi propune sa accelereze dezvoltarea metodelor de detectare si a tratamentelor pentru COVID-19. AMD s-a alaturat oficial consortiului pe data de 6 Aprilie 2020. Inginerii software ai companiei vor oferi asistenta in portarea anumitor aplicatii critice pentru efortul COVID-19 catre Corona si optimizarea performantelor GPU-urilor pentru aplicatiile relevante.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button