PCTECHTech&IT

AMD nu mai licențiază procesoare Chinei

Cu ceva timp în urmă, AMD a dezvăluit o afacere destul de practică pentru companie. A licențiat tehnologia procesoarelor sale Zen către o coaliție de companii private și publice din China, ce s-a manifestat prin lansarea seriei Hygon Dhyana.

Acum că AMD a trecut la arhitectura Zen 2, s-a ivit o întrebare destul de bună. Oare va continua să colaboreze AMD astfel cu China? În special cu certurile recente dintre guvernul țării și SUA? Răspunsul este nu. Conform declarației date Lisa Su, căpetenia companiei AMD, afacerea aceasta a fost valabilă pentru o singură generație și nu va continua cu tehnologii noi sau cu generații noi de procesoare.

Pe de o parte, înseamnă că AMD nu va mai primi fonduri adiționale ca urmare a unei astfel de afaceri, încasând mai bine de 200 de milioane de dolari data trecută. Pe de alta, AMD se află acum în poziția în care nu mai are nevoie de o astfel de înțelegere de licențiere, fiindcă este în sfârșit pe profit după aproape un deceniu de pierderi constante. Ați putea spune că s-a ridicat din dezastrul lăsat de un buldozer.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button