GamingPC&ConsolesȘtiri IT

AMD lucrează la un SoC pentru consolele din China

După ce s-a reafirmat în spațiul CPU high end cu arhitectura Zen, AMD are aparent cel puțin încă un as în mânecă. Unul dintre ei a fost dezvăluit în acest weekend. Compania a anunțat un nou SoC (sistem-on-chip) semi-personalizat care include un procesor quad-core Ryzen cu 24 Vega CUs și 8 GB de memorie GDDR5.

Toate aceste bunătăți apar pe un singur chip care este destinat să alimenteze un „nou PC de gaming și o viitoare consolă” în China. AMD a lucrat cu o companie numită Zhongshan Subor pe proiect, deși trebuie să ne întrebăm dacă va introduce modele similare pentru alte producători.

Este un design interesant, cu siguranță. SoC-ul utilizează un procesor Ryzen de 4 nuclee / 8 fire e lucru care rulează la 3GHz, împreună cu 24 CUs Vega cu o frecvență de 1.3GHz pentru grafică. GPU-ul practic se ridică la nivelul unui Radeon RX 580, ba poate chiar ceva mai puternic.

Pe partea grafică, cipul semi-personalizat își încordează mai tare mușchii decât AMD Ryzen 5 2400G APU, care dispune de 11 Vega CUs tactate la 1.25GHz și se folosește de memoria sistemului. Este mai mult în concordanță cu modulul AMD proiectat în parteneriat cu Intel pentru Hades Canyon NUC – are același număr de Vega CUs, dar este tactat ceva mai rapid și are 8 GB de memorie GDDR5 în loc de 4GB de HBM2.

Singura problemă aici este disponibilitatea. Nu este clar dacă AMD intenționează să lanseze ceva similar pentru piața globală, sau dacă acesta ar fi fost doar un proiect unic.

AMD a declarat:

Proiectarea unui SoC de gaming semi-personalizat pentru Subor reprezintă o oportunitate interesantă pentru AMD de a face tehnologiile noastre de înaltă performanță și mai accesibile gamerilor din China. Noul SoC este, de asemenea, un exemplu excelent al strategiei noastre semi-personalizate, în care luăm IP-ul nostru diferențiat și îl adaptăm pentru a satisface nevoile specifice ale unui client pentru a crea un produs pe care doar AMD îl poate livra.

După cum arată, consola zici că seamănă cu ceva ce ar putea proiecta Asus sub marca ROG, practic un Xbox mai agresiv.

AMD a menționat de asemenea că SoC-ul personalizat suportă FreeSync și software-ul său proprietar Adrenalin.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button