PCȘtiri ITTECH

AMD lucrează la procesoare aniversare

AMD va sărbători 50 de ani de existență în ziua de 1 mai, așa că există o oarecare așteptare să vedem un soi de sărbătorire din partea companiei. La urma urmei, a aniversat 30 de ani de când divizia sa de grafică, ATI, s-a născut… cu un eveniment ce mai bine nu îl pomenim, fiindcă era jalnic.

ryzen 7 2700x 50th anniversary

Până acum compania nu a dat semne că va mai organiza vreun astfel de eveniment (slavă zeilor că probabil și-a concediat fosta echipă de marketing), dar dă semne că va lansa ediții aniversare de procesoare. O listare și-a făcut apariția pe un magazin on-line, numit ShopBLT,(momentan listarea nu mai există) pentru un Ryzen 7 2700X 50th Anniversary Edition, cu prețul de cam 340 de dolari.

Listarea nu oferea detalii despre ce ar putea aduce diferit acest procesor față de variantele normale, așa că nu pare de parcă am avea parte de vreun overclock masiv din cutie. În schimb, ar putea avea parte de împachetare specială și poate o siglă comemorativă pe capac. Cu siguranță vom ști mai multe detalii peste două săptămâni.

Dacă tot ce vom primi va fi un simplu 2700X, cu siguranță câțiva fani ai companiei vor fi dezamăgiți, din moment ce nu e de parcă AMD va împlini a doua oară 50 de ani. Poate readucerea unui nume legendar ar fi fost o idee bună, așa cum a făcut și Intel, poate păstrarea ediției aniversare pentru seria 3000 ar fi mers mai bine.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button