RSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

AMD lucrează la cel mai puternic supercalculator din lume

AMD nu a fost considerat un concurent pentru performanță pe partea de procesoare până la seria Ryzen, dar lucrurile au început să se schimbe. Nu doar pe partea de desktop sau de servere, dar și în domeniul supercalculatoarelor.

AMD și Cray au anunțat un parteneriat prin intermediul căruia vor cheltui în jur de 600 de milioane de dolari pentru a dezvolta un supercalculator ce promite să fie cel mai puternic de pe planetă. Acest sistem se numește Frontier, are o putere plănuită de 1.5 ExaFLOPS, și este construit folosind procesoare Epyc customizate, alături de GPU-uri Radeon Instinct special construite pentru această sarcină. Nu au fost anunțate detalii exacte despre câte procesoare/plăci video vor folosi, dar aparent va fi un raport de 4 plăci video per procesor.

Frontier este plănuit să intre în funcțiune prin anul 2021, și va fi folosit la aceleași lucruri pentru care sunt folosite în general supercalculatoarele. Probabil va putea rula Crysis, în cazul în care vreți să întrebați. Cu siguranță nici Minecraft nu va fi o problemă pentru el. Dar Skyrim cu 100 de mod-uri probabil tot va fi o problemă pentru el.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button