AutoGamingMORERSS PaginaDeMediaTECH

AMD loveste din nou – Navi 23-urile ajung pe masinile Tesla?!

Iata o chestie surprinzatoare care a scapat pe net. Stim deja ca AMD incepe sa domine piata hardware, si am vazut asta si la placile video, si la procesoare.

Fiindca perioada 2020-2021 (pe care eu o numesc dragastos „zona crepusculara”) devine din ce in ce mai interesanta, echipa rosie s-a gandit, umbla vorba, sa se alieze cu Tesla pentru introducerea seriei GPU  Navi 23 pe computerele de bord ale vehiculelor electrice.

Computerele poseda un sistem ce poarta denumirea de „infotainment” (information + entertainment). Potrivit unui leaker recunoscut pentru acuratetea „profetiilor” sale in sfera AMD, Navi 23 ar putea fi incorporate in infotainment din doua motive:

  • Posibilitatea/dorinta de a te juca titluri AAA pe computerul de bord
  • Faptul ca servicii precum Tesla Arcade si Tesla Toybox nu erau tocmai potrivite pentru configuratia Intel

Patrick Shur postase initial zvonul alaturi de cateva documente legate de Navi 23 aprobate de Tesla. Din pacate, acestea au fost sterse, din motive lesne de inteles.

Leak-urile de genul au o probabilitate destul de mare sa fie confirmate in cele din urma. Nu ar fi o surpriza prea mare daca in viitorul apropiat am vedea oficial infotainment-ul functionand pe GPU-urile AMD.

Ca o mica paranteza, seria Navi 23 a fost auntata in 2019. Odata lansata in 2020, seria avea scopul de a surclasa flagship-urile RTX 2080 Ti de la Nvidia. Navi 23 se bazeaza pe arhitectura RDNA 2.0. Poate ca 23-urile incep sa isi piarda din actualitate, avand in vedere ce bestii vor fi lansate in perioada aceasta, dar pentru un sistem al unei masini electrice, pana si „fostele high-ends” AMD sunt binevenite.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button