PC

AMD lansează Ryzen Pro

Pe vremea când ne luam după ce spuneau leak-urile despre Ryzen, pentru că nu aveam informații concrete de la AMD, exista în listă ceva numit Ryzen Pro. O categorie de procesoare care nu s-a materializat când seria a fost lansată, dar care acum iese la lumină.

Ryzen Pro este o categorie de procesoare gândită pentru segmentul enterprise, pentru afaceri, pentru oameni care au nevoie de putere de calcul, securitate, stabilitate și câteva alte funcții care nu prea sunt utile utilizatorului de rând.

Această serie este compusă din:

  • Ryzen 7 Pro 1700X
  • Ryzen 7 Pro 1700
  • Ryzen 5 Pro 1600
  • Ryzen 5 Pro 1500
  • Ryzen 3 Pro 1300
  • Ryzen 3 Pro 1200

Procesoarele se aseamănă la frecvențe cu echivalentul lor non-Pro, iar în afară de 1700X, ce are un TDP de 95W, toate au o limită energetică de 65W. Spre deosebire de modelele dedicate publicului larg, aceste procesoare vin cu suport pentru standardul de management la distanță DASH, opțiuni de criptare până și pentru virtualizare, Secure Boot, iar securizarea fiecărui model este asigurată din momentul în care sunt puse pe linia de producție. Fiecare procesor mai vine și cu o garanție extinsă, de 3 ani de zile, ceea ce înseamnă că AMD are încredere mare în fiabilitatea lor.

Prețurile pentru aceste procesoare nu au fost anunțate, dar foarte probabil vor fi mai scumpe ca Ryzen standard, din cauza segmentului țintă și a funcțiilor adiționale.

Trebuie atrasă atenția și asupra seriei Ryzen 3 Pro, din moment ce Ryzen 3 standard încă nu a fost lansat. Așa că probabil vom vedea în curând procesoarele R3 1300 și R3 1200 cu 4 nuclee, fără SMT, cu frecvențe de bază de 3.5GHz/3.1GHz și frecvențe în modul boost de 3.7GHz/3.4GHz. Din cauza frecvenței scăzute, se poate estima că nu vor întrece în performanță ceva ca un i5 7500K, dar ar putea omorî i3-ul.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button