Știri ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

AMD lanseaza procesoarele Ryzen 3 create pe arhitectura Zen 2

AMD a anuntat cele mai noi aditii ale familiei de procesoare Ryzen din cea de-a treia generatie. Este vorba de doua modele de buget, care vor intregi noua serie de procesoare. AMD Ryzen 3 3100 si AMD Ryzen 3 3300X aduc cu ele si noul chipset B550. Astfel, vei putea fi in pas cu noile tehnologii fara sa scoti sume enorme din buzunar.

Jocurile si aplicatiile solicita din ce in ce mai multe resurse, iar odata cu acest lucru, utilizatorii cer mai mult de la calculatoarele lor. AMD s-a angajat sa ofere solutii care sa satisfaca si sa depaseasca aceste cerinte pentru toate nivelurile de calcul. Odata cu lansarea acestor noi procesoare desktop Ryzen 3, continuam acest angajament luat in fata clientilor nostri din sectorul de gaming mainstream. Am dus performanta la un alt nivel, dubland thread-urile de procesare pentru a propulsa experienta de jocuri si de multi-tasking.

Saeid Moshkelani, Senior VP Client Business Unit, AMD

Specificatii AMD Ryzen 3 3xxx Series

In comparatie cu procesoarele Ryzen 3 din generatiile anterioare, noile modele vin insotite de SMT. Asta inseamna ca numarul de nuclee este dublat de cel al thread-urilor. In plus, latimea de banda a fost si ea marita semnificativ si noul chipset B550 aduce o multime de imbunatatiri.

MODEL

NUCLEE /THREAD-URI TDP
(Watts)
BOOST/BASE FREQ. (GHz) TOTAL CACHE (MB) PLATFORMA PRET ($) DATA LANSARE

AMD Ryzen™ 3 3300X

4C / 8T

65 4.3 / 3.8 18 AM4 120

Mai 2020

AMD Ryzen™ 3 3100

4C / 8T

65 3.9 / 3.6 18 AM4 99

Mai 2020

Este pentru prima data cand procesoarele din seria AMD Ryzen 3 beneficiaza de SMT (Simultaneous Multi-Threading). Acesta este un pas inainte pentru piata mainstream deoarece noile modele vor fi foarte competitive cand vine vorba de raportul pret/performanta. In plus, cei 18MB de memorie cache reduc semnificativ latentele memoriilor. In traducere, asta inseamna in mai multe FPS-uri in jocurile care se bazeaza mult pe procesor.

Ce aduce nou chipset-ul B550 de la AMD?

Noul chipset B550 pentru socket-ul AM4 este cea mai recenta aditie la familia de chipset-uri din seria AMD 500 si vine cu suport pentru procesoarele desktop AMD Ryzen 3000. Placile de baza B550 care urmeaza sa fie lansate, vor fi singurul chipset modern mainstream cu suport PCIe 4.0. Asta dubleaza latimea de banda a placilor B450, pentru performante de top in jocuri si multitasking.

Partea cea mai buna in legatura cu noile placi de baza este ca vor introduce caracteristici de pe X570 pe modele mai ieftine. Asta inseamna conectivitate PCI-Express 4.0 atat pentru placa video, cat si pentru SSD-uri mai rapide, alaturi de conectivitate adusa la zi.

Cand si de unde vom putea cumpara noile produse?

AMD Ryzen 3 3100 si AMD Ryzen 3 3300X vor fi disponibile la comerciantii retail si etail de top din lume, incepand cu luna mai a anului 2020. Placile de baza B550 vor fi disponibile incepand cu 16 iunie 2020 si vor fi produse de partenerii ODM: ASRock, ASUS, Biostar, Colorful, Gigabyte si MSI. Acestea vor fi disponibile prin aceleasi cai ca si procesoarele.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button