TECHPCRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

AMD inversează decizia, B450 și X470 vor suporta Zen 3

Dar vor fi câteva limitări

AMD a reușit să supere foarte mulți oameni ce au cumpărat plăci de bază X470 și B450 pe baza promisiunii că vor putea trânti și un procesor Zen 3 în ele. Limitările impuse de BIOS nu ar fi permis suportul pentru noua generație de procesoare, așa că AMD a decis inițial să nu aprobe suportul pentru seria Ryzen 4000 pe aceste procesoare.

Dar după multă insistență din partea publicului și cu siguranță din partea unor producători de plăci de bază (MSI promitea ad-literam suport pentru Zen 3 pe plăcile respective de ani de zile), AMD și-a inversat decizia. Va exista suport pentru procesoarele care vor fi lansate la sfârșitul acestui an pe aceste plăci de bază. Există însă câteva limitări.

În primă fază, pentru a „face loc” pentru noile procesoare, se va renunța la suportul pentru o grămadă de procesoare vechi, lista deocamdată nefiind disponibilă și cu siguranță urmând să difere de la un producător la altul. Apoi, nu veți putea reveni vreodată la varianta anterioară a BIOS-ului. Sigur, poate plăcile mai specializate ce au dual-BIOS vor putea reveni, dar cele de zi cu zi nu vor avea posibilitatea.

AMD mai susține că va da acest update de BIOS doar celor care chiar au cumpărat un procesor Zen 3, ca nu cumva să strice ziua cuiva care vede un update, îl instalează, și se trezește că nu îi mai pornește 1800X-ul.

În cele din urmă, update-ul de BIOS nu va fi disponibil în ziua lansării procesoarelor Zen 3, urmând să fie disponibil la o dată încă nespecificată.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button