MORE

AMD inregistreaza pierderi pe segmentul PC

AMD inregistreaza pierderi semnificative pe segmentul PC, care, in ultima vreme este in general in declin. Daca initial pierderile erau preconizate ca fiind mai mici, se pare ca lucrurile nu stau chiar asa, AMD avand ceva de furca cu acest segment de piata. Cu toate astea, nu este singura companie care a inregistrat pierderi, Intel lovindu-se de exact aceeasi problema, acestia preconizand ca vor vinde mai multe procesoare, doar ca socoteala de acasa nu a mers cu cea din targ.

In ciuda zvonurilor legate de o viitoare arhitectura cu 16 core-uri, Advanced Micro Devices – sau AMD – au raportat o pierdere ajustata mai mare decat cea preconizata, alaturi de o scadere abrupta in vanzari pentru primul semestru al anului financiar. Acelasi raport mai spune ca firma se asteapta la continuarea scaderii cererii de calculatoare personale, pentru inca ceva vreme. Conform firmei de cercetari Gartner, comenzile de calculatoare personale au scazut cu 5.2 % in primele trei luni ale anului, adaugandu-se la coada celor trei ani de scadere constanta.

Totusi, asteptarile pentru a doua jumatate a anului sunt ceva mai insorite, acestea bazandu-se pe lansarea Windows 10 precum si pe gamele de produse noi AMD.

AMD a mai spus ca din Octombrie si-a redus numarul de angajati cu 7% si de atunci si-a axat activitatile inspre consolele de gaming si servere low-power pentru a combate scaderea vanzarilor de laptop-uri. In semestrul care s-a incheiat pe 28 martie, pierderile nete ale AMD s-au marit la 180 de milioane de dolari, sau 23 de centi pe actiune. Comparand cu pierderea de „doar” 20 de milioane, sau 3 centi pe actiune de anul trecut, lucrurile… nu arata foarte bine.

Articole asemanatoare

Back to top button