MORE

AMD iese mai bine în cifre pe ultimul trimestru fiscal datorită lui Ryzen

Săptămâna aceasta AMD a anunțat rezultatele celui de-al doilea trimestru fiscal pentru 2017. Rezultatul este unul îmbucurător.

Compania în continuare nu înregistrează profit, dar este pe drumul cel bun. Până acum AMD a lansat o gamă de produse de succes ce s-au vândut bine, cu Ryzen în frunte. Față de anul precedent în aceeași perioadă AMD a crescut veniturile cu 19%, totalul acumulat pentru acest trimestru al anului curent atingând 25 milioane de dolari. Din păcate firma este în continuare pe pierdere, înregistrând un minus de 16 milioane de dolari.

La o primă privire, AMD stă mai prost decât în 2016, dar asta pentru că în al doilea trimestru anul trecut AMD a primit o infuzie de capital de 150 milioane de dolari în urma unui contract de tip joint-venture cu Nantong Fujitsu Microelectronics. Datorită lui Ryzen, AMD a înregistrat pe segmentul de procesoare și plăci video o creștere de 51% în comparație cu anul anterior. Pentru această categorie AMD a obținut un profit de 8 milioane de dolari, față de pierderea de 81 milioane de anul trecut. Mare parte din profit s-a datorat unui preț mediu ceva mai ridicat pentru produsele sale comparativ cu 2016. Având un produs bun pe piață, AMD și-a putut permite să ceară un preț pe măsură. În continuare nu poate pune aceeași etichetă de preț ca Intel, dar dacă vor continua să scoată produse de calitate pe piață, vor ajunge și acolo.

Următorul trimestru va fi unul interesant de urmărit, deoarece în această perioadă va apărea consola Xbox One X, care folosește procesoare AMD, și a cărei vânzări ar putea contribui într-o proporție considerabilă la capitalul firmei. Per ansamblu AMD nu stă foarte rău. Ryzen s-a descurcat de minune, iar plăcile profesionale Vega au fost și ele lansate. Pentru următorul trimestru fiscal AMD anticipează o creștere de 23% comparativ cu cel actual, cu o marjă de eroare de plus sau minus 3%. Să vedem ce se va întâmpla cu RX Vega!

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button