PCRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

AMD dă mici mostre din Ryzen 3000 pe desktop la CES 2019

AMD nu a prezentat pe larg generația a treia de procesoare pentru desktop bazate pe Zen2, dar a oferit o mică mostră din potențialul seriei Ryzen 3000 printr-o scurtă comparație cu un procesor Intel i9 9900K în Cinebench.

Rezultatul? Procesorul misterios Ryzen 3000 a reușit să întreacă modelul Intel cu aproape o secundă, obținând un scor de 2057, față de scorul de 2040 obținut de i9 9900K. Trebuie subliniat că era vorba doar de o mostră de testare încă neterminată a procesorului Ryzen. Nu doar asta, dar a reușit să o facă cu un consum de energie de aproximativ 134W, comparativ cu cei aproape 180W ai procesorului Intel.

Nu s-au oferit detalii despre câte nuclee avea procesorul, dar părea destul de clar după efectuarea testului că avea 16 fire de execuție. Sub capac, procesorul folosește o arhitectură de tipul Chiplet, la care nucleele efective sunt găzduite în propria lor pastilă, iar componentele de control pentru memorie și I/O au propria lor pastilă. Astfel, toate nucleele au aceeași viteză de comunicare cu memoria și nu există dubii despre ce grup de nuclee poate apela ce componentă din sistem.

Generația Ryzen 3000 va avea suport pentru PCI-E Gen 4 ca standard și va fi disponibilă de la jumătatea acestui an. Nu au fost anunțate detalii despre prețuri sau modele individuale, așa că zvonurile din zilele trecute rămân deocamdată doar zvonuri.

[AMD]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button