MORE

AMD confirma Zen pentru 2016 ca o solutie competitiva

Cu ocazia editiei de anul acesta a CES, AMD a confirmat faptul ca arhitectura de procesoare Zen va fi disponibila incepand de anul acesta.

Primele procesoare bazate pe noua arhitectura vor ajunge pe piata in ultimele luni din 2016, oferind ceea ce Lisa Su, CEO AMD, a numit „o solutie competitiva”.

Compania este constienta de faptul ca ani de zile procesoarele sale au fost vazute mai mult ca solutia ieftina, dar are incredere ca noile procesoare vor schimba aceasta mentalitate, reusind sa atinga un nivel de performanta comparabil cu ce ofera Intel.

Acelasi lucru este valabil si pentru arhitectura Polaris, care va fi disponibila anul acesta pentru placile video Radeon. De la Polaris se asteapta atat un spor insemnat de performanta, dar si un factor de eficienta mai mare.

O varianta de testare a unei placi video Radeon Polaris deja indica un consum de energie cu 60W mai mic decat un GTX 950, dar aceeasi performanta, folosind un caz real de testare, mai exact, noul Star Wars Battlefront.

Procesoarele Zen vor fi disponibile in volum mare abia in 2017, tot atunci urmand sa fie lansate si noile APU-uri bazate pe aceasta arhitectura. Placile video Radeon bazate pe arhitectura Polaris ar trebui sa fie lansate in aceasta vara.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button