PC

AMD confirmă tranziția către 7 nanometri pentru Navi și Zen 2

AMD a organizat o conferință de presă acum câteva ore, prin care a confirmat intenția companiei de-a trece la procesul de fabricație de 7 nanometri.

Mai mult de atât, AMD a prezentat cu această ocazie și planul său de lansare pentru următoarele generații de procesoare și plăci video. Dar până ce vom trece la 7 nanometri, mai vine o surpriză. Procesul de 14nm+, o variantă maturizată a celui existent, va fi utilizat la producția atât a unor procesoare grafice din seria Vega, precum și a câtorva din seria Zen. Nu am momentan detalii despre ce îmbunătățiri aduce 14nm+, dar de obicei acest gen de optimizare duce la un spor de eficiență de câteva procente.

Următoarea generație de plăci video, cu numele de cod Navi, precum și procesoarele Zen 2, vor fi construite în totalitate pe procesul de 7 nanometri. Conform graficului, lansarea lor ar trebui să aibă loc între 2018 și 2019. Apoi vom avea parte de procesoare construite folosind metoda de 7nm+, ce ar trebui să aducă iarăși un spor eficienței. Asta se va întâmpla între 2019 și 2020. Atunci va fi lansată seria Zen 3, alături de un procesor grafic nou, care nici măcar nu are un nume în acest moment.

Conform unui grafic mai vechi prezentat de AMD, această generație va aduce un standard nou de memorie. Nu vă pot spune cu siguranță care ar putea fi acesta, din moment ce GDDR6 nu exista atunci când planul inițial a fost dezvăluit, iar speculația de atunci era că se făcea referire la un succesor pentru HBM2.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button