PCRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

AMD confirmă procesorul de gaming cu 16 nuclee, Ryzen 9 3950X

Seara trecută a venit și confirmarea zvonului de anul trecut, conform căruia AMD va lansa un procesor Ryzen cu 16 nuclee. Acesta este Ryzen 9 3950X, va funcționa pe aceeași placă de bază AM4 pe care puteți instala procesoare mult, mult mai umile, deși poate nu tocmai cele vechi. AMD recomandă să folosiți o placă de bază X570, nu de alta, dar este gândită pentru procesoare ceva mai monstruoase.

Procesorul vine cu o frecvență de bază de 3.5GHz și una maximă de boost de 4.7GHz, deși AMD tot nu a spus câte nuclee pot atinge acest prag, sau care sunt punctele intermediare de frecvență la care pot ajunge nucleele în general. TDP-ul său este tot 105W, la fel ca procesorul de 12 nuclee și unul dintre cele de 8 nuclee, iar prețul este cam jumătate din ce ați trebui să plătiți pentru unul Intel cu 16 nuclee. Ryzen 9 3950X va costa „doar” 750 de dolari/euro, ceva ce poate că ar suna mult pentru unii, dar nu pentru cei care au trebuit să dea și 9700 de lei pe un i9 9960X.

Procesorul acesta va sosi abia în luna septembrie, așa că nu veți putea să îl luați în primire pe 7 iulie, alături de restul semenilor săi.

Alături de anunțul acestui procesor, AMD a dezvăluit un număr imens de detalii despre arhitectura Zen 2. Spre exemplu, latența de memorie generală a scăzut cu 33 de nanosecunde față de generația anterioară inclusiv informații despre ce fel de memorie ar merge cel mai bine să folosiți. Pentru latența minimă posibilă memoria DDR4 de 3733MHz cu CL17 este cea mai indicată.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button