PCȘtiri ITTECH

AMD au în pregătire plăci video cu Ray Tracing

În cadrul CES, AMD a dezvăluit zilele acestea placa grafică Radeon VII, un produs care i-a lăsat pe unii cu mai multe întrebări decât răspunsuri. Pasionații de tehnologie erau nedumeriți în privința planurilor AMD pentru ray tracing și se întrebau cât timp va mai trece până ca Radeon să ofere o alternativă la platforma RTX a celor de la Nvidia.

CEO-ul AMD, Lisa Su, a declarat într-o serie de interviuri acordate celor de la Tom’s Hardware și PC World că AMD are în dezvoltare propria tehnologie de ray tracing, precizând că progresele vizează atât partea hardware, cât și cea software. Ea a declarat pentru PC World că „astăzi, consumatorii nu văd prea multe beneficii pentru că celelalte părți ale ecosistemului nu sunt încă suficient pregătite”. Pentru Tom’s Hardware, Lisa Su a spus că „veți auzi mai multe despre planurile noastre pe măsură ce avansăm în acest an”, sugerând că hardware-ul cu ray tracing ar putea fi dezvăluit de AMD mult mai devreme decât era de așteptat.

De cealaltă parte, seriile de plăci grafice RTX ale celor de la Nvidia au fost lansate în urmă cu aproape patru luni, însă până acum doar două jocuri au implementat funcții specifice plaftormei RTX: Battlefield V, care suportă RTX ray tracing și Final Fantasy XV, care suportă DLSS la 4K.

Se pare că va mai trece mult timp până ca ray tracing-ul să devină ceva obișnuit în jocuri, lucru care necesită probabil suport hardware în cadrul unei generații de console înainte ca aceste caracteristici să fie adoptate pe scară largă de dezvoltatori. Este ceea ce le oferă celor de la AMD un avantaj, deoarece este probabil ca ei să construiască hardware-ul pentru ambele console de generație viitoare Xbox și PlayStation. Astfel, e posibil să așteptăm trecerea unei întreagi generații hardware până ca tehnologia ray tracing să devină ceva obișnuit.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button