MORE

AMD ataca SYSmark

AMD a publicat recent un clip video pe contul oficial de Youtube al companiei in care critica modul in care functioneaza programul de benchmark SYSmark.

Critica este concentrata pe faptul ca SYSmark nu prea ofera in vreun fel o reprezentare reala a performantei unui sistem, chiar daca acest benchmark sustine ca tocmai asta este functia sa. AMD a facut pana si o demonstratie menita sa evidentieze ca performanta reala nu este masurata.

Cu ani in urma, AMD facea parte din BAPCo Consortium, entitatea menita sa stabileasca standardele pentru dezvoltarea de benchmark-uri obiective, dar a parasit organizatia dupa ce SYSmark a fost luat la bani marunti de guvernul american tocmai pentru nu era un benchmark obiectiv, dar era folosit ca unul pentru a vinde sisteme.

In momentul actual, orice rezultat obtinut cu SYSmark folosit intr-un material promotinal este, in mod obligatoriu, fortat prin lege sa contina la final specificatia ca SYSmark favorizeaza procesoarele Intel.

Asa ca din moment ce guvernul spune ca acest benchmark poate ca nu este tocmai bun, de ce sa nu sublinieze si AMD asta… desi judecand dupa comentariile acelui clip video, poate ar trebui sa o sublinieze mai des, sau ca acea mentionare obligatorie prin lege sa fie scrisa mai mare in materialele promotionale.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button